# PB : menu sihat yang boleh diamalkan

Bismillah

o.k....semalam dah janji nak bagitau cara pemakanan saya plak kan ?
actually saya belum kurus lagi tau ....
cuma dah kurang sikit je ...dan lagi satu saya tak de jual PB tau ...
kalau nak beli PB boleh tanya pada Yong ni

baiklah berbalik pada menu harian ...
masa saya jumpa Doktor...dia bagitau saya disarankan .....
makan 3 potion per serving



1 portion = 25 gram
3 portion = 75 gram la kan ?

makan pulak 5 kali sehari ...banyakkan ?
jadi memang saya cuba ikut apa yang doktor sarankan ..

Breakfast
Bijirin, cereal 3in1 2 packet
kalau dah bosan
bihun goreng 1 senduk, bergedil 1

jam 10.00 pagi
buah betik atau milo atau roti bakar 2 keping

tengahari
nasi satu senduk, sayur 2 senduk, ikan atau ayam

jam 3.30 petang
buah epal sebiji atau biskut 2 keping cicah tea O

petang sebelum jam 7.00 malam
atak selwat-lewat sebelum 9.00 malam

makan nasi 1 senduk, sayur, ikan atau sup

tu saja nak share ..tak de lah diet pun kan ? baisa je ...huhuhu
target raya 78 kg ...
tak boleh target banyak2 sbb takut susah sgt nak capai...
jadi takget sikit-sikit je ...

Sekian

2 comments:

alinac lover said...

wah..yong nak follow la.. confirm sama2 dpt slimsss

Liyana said...

awak... kite pun nak try diet ni.. keh3~