yang Keding dan gelap .


Bismillah ..
huh..lame gak tak update blog ni ....
agak bz ...hari ni ade sedikit kesempatan boleh lah update ...

Jangan pandang rendah kepada si Keding iaitu taugeh ...

Walaupun murah, taugeh mempunyai banyak khasiatnya.
pengambilan taugeh secara kerap membantu wanita menghalang risiko kanser ,
senggugut dan gangguan pra-menopous.

mereka yang berisiko diserang penyakit angin ahmar dan serangan jantung juga disarankan melebihkan pengambilan taugeh .


Sila pilih yang agak gelap ....
statement ini untuk buah-buahan dan sayur-sayuran ya !!..huhu

tahukan anda semakin gelap warna buah atau sayuran, semakin tinggi nilai gizinya.
sayuran berdaun hijau tua, kuning gelap jangan yang dah busuk plak dan
jingga, merupakan sumber Vitamin A dan Ferum yang baik.
Ianya mampu mencegah penyakit anemia.

2 comments:

mamai said...

nak oren tu taugeh tak nak

CintamaniszLite said...

taugeh tu...basuh bersih2..taruk dlm bihun sup/mee sup panas2...pergh!!!!

Oren...mmg feveret..