Floating Pooh



Bismillah

dah lame tak buat tutorial nih...
so hari ni nak wat tutorial tentang Floating Pooh yang ada kat
kedua-dua blog Cik Mawar_Berduri ye ...hihi
1. Search kat google atau yahoo or what so ever
animated cartoon yang korang nak Floating kan ....

2. pastu upload kat photobucket , imageShack dll.

3. Klik adiWidget

4. Klik

5.Ikut Instruction yang Adi dah bagi kat situ .

6. Copy code yang telah di generate

7. Paste kat blog macam biasa la...
Design
add gadget
add HTML/JavaScript Add
tak yah letak tajuk o.k

-Done-







Selamat mencuba .....

2 comments:

yahaya said...

widget seperti ini tak perlu pasang sebenarnya cuma menganggu penglihatan pembaca.Memasang daun berguguran atau salji menganggu pembaca untuk menaip pada shoutbox.biasanya pengunjung tutup terus.cari blog lain.

Mawar_berduri said...

Salam,
Encik..benda ni actually terpulang pada individu...ada yang suke dan ada yang tak suke .....kalau berminat boleh letak...kalau tak minat pun tak de sesape yang nak pertikaikan benda macamni ....


Anyway terima kasih atas pendapat encik ni ...